Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sastao se u srijedu s predsjednicom Narodne skupštine Majom Gojković. Nakon sastanka Jandroković i Gojković dali su izjave za medije.

Gojković jenaglasila kako je dolazak Jandrokovića u Srbiju povijesni posjet i ‘signal prijateljstva’. “Ovo je važan signal za razvoj i unaprjeđenje naših odnosa, otvorena su nova vrata suradnje naših parlamenata. Želimo unaprijediti odnose i potaknuti razvoj odnosa i na drugim razinama vlasti”, kazala je Gojković te dodala da će nakon ovog posjeta uslijediti razmjena posjeta na razini ranih tijela, prije svega Odbora za europske poslove i integracije, a u posjet Hrvatskom saboru ići će i grupa prijateljstva.

Jandroković je kazao da je zadovoljan pomacima koji su u Srbiji ostvareni po pitanju poboljšanja prava hrvatske nacionalne manjine nakon susreta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Oni koji žele vratiti odnose na neka druga, prošla vremena, neće biti ti koji će nam diktirati ritam. Ritam ćemo diktirati mi koji smo zainteresirani za bolju budućnost”, rekao je predsjednik Hrvatsko sabora. Dodao je kako je s Gojković razgovarao i o gospodarskim odnosima dviju zemalja, a naglasio je kako postoji veliki interes poduzetnika za suradnju.

“Važno je da razgovaramo, svjesni smo da imamo otvorenih pitanja iz prošlosti i moramo ih rješavati. To je ključni motiv zašto sam ovdje bez obzira na one koji kritiziraju i hteli bi drugačiji razvoj odnosa između naših država. Velika je odgovornost političara koji vode Srbiju i Hrvatsku”, poručio je.

Komentiraj