Jandroković izjavio da ne zna zašto se Galić odlučio na ostavku

HINA / Daniel KASAP

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u četvrtak kako je vijest o ostavci savjetnika predsjednice Republike Vlade Galića primio tijekom svečane sjednice Gradskog vijeća Velike Gorice i da ne zna zbog čega se Galić odlučio na taj korak te da će moći više reći kada dobije sve potrebne informacije.

Upitan je li njegova (Galićeva) ostavka na neki način priznanje krivnje, Jandroković je rekao kako o nečijoj krivnji ne možemo govoriti dok ne bude završena istraga i ne vidimo što se točno događalo i tko je odgovoran za neke stvari koje se očito nisu smjele i trebale dogoditi.

“Prejudicirati nečiju krivnju ne bi bi bilo demokratski niti ću to učiniti”, rekao je Jandroković.

Na novinarski upit bi li zbog moralne odgovornosti ostavku trebao podnijeti potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, Jandroković je novinaru rekao kako ga ponovno traži odgovor koji priželjkuje, ali da mu ga on neće dati, jer ne znamo koja je konačna istina.

Kad se ona utvrdi onda ćemo moći govoriti o odgovornosti svakoga tko je eventualno povezan s tim slučajem, rekao je Jandroković.

Na ponovni upit je li Milijan Brkić postao teret HDZ-u, Jandroković je odgovorio kako je o tome već sve rekao.

U vezi s predstojećom sjednicom Vijeća za nacionalnu sigurnost, Jandroković je rekao kako poziv na nju zajednički šalju predsjednica i premijer koji su utvrdili dnevni red i da on osobno dolazi tamo kao član Vijeća i kako je primjerenije da oni to tome govore.

Vlado Galić podnio je ostavku na poziciju savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost u Uredu predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

Komentiraj