JANDROKOVIĆ: “Tuđmanovo djelo preveliko je za patuljke koji od toga pokušavaju profitirati””

Povodom obilježavanja 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, zajednički vijenac na grobu dr. Tuđmana na Mirogoju u ime Republike Hrvatske položili su danas hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Jandroković je komentirao izjkavu Miroslava Škore, koji je rekao da je HDZ izdao Franju Tuđmana. “To su ružne podvale nedostojne tih protukandidata, to su ljudi koji nikada u suštinu nisu razumjeli Tuđmanovu doktrinu. Danas to izgovaraju i čine to isključivo iz pokušaja političkih probitaka. Hrvatski narod prepoznat će tko su pravi nositelji Tuđmanovih ideja”, poručio je i dodao da se, bez Tuđmana, povijesni procesi ne bi događali u korist hrvatskog naroda.

“HDZ je stranka dr. Franje Tuđmana, mi smo uvijek uz njegovu doktrinu, mi smo uvijek ovdje. Razumijemo njegov nauk, razumijemo sveobuhvatnost njegovih politika. Mnogi bi danas uzeli od Franje Tuđmana samo što im odgovara. Njegovo djelo toliko je veliko i preveliko za ove patuljke politike koji od toga pokušavaju profitirati”, istaknuo je predsjednik Sabora.

Komentiraj