JANDROKOVIĆ ‘Treba do kraja dovršiti procese koje je otvorila afera SMS’

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je optužbe za prijetnje iz SOA-e Mate Radeljića. N1 javlja da je Jandroković istaknuo kako su njegova iskustva s djelatnicima SOA-e korektna, te kako su “uvijek bili vrlo profesionalni i ponašali se u skladu sa svojim zakonskim ovlastima”. Predsjednik Sabora je naglasio i kako predsjednica sama imenuje i razrješuje svoje savjetnike.

“Vrlo je neobično pa i neprimjereno da jedan od savjetnika to dovodi u pitanje, ponaša se kao dužnosnik s izbornim legitimitetom, a njega je ipak imenovala predsjednica, i njeno je pravo imenovati i razriješiti. Jako bode u oči da sada različiti medijski manipulatori i širitelji mržnje vrše strašan pritisak na predsjednicu, praktički je ucjenjuju da će ako makne jednog savjetnika ostati bez potpore dijela birača. To je vrlo znakovito i dosad nije bio viđen takav fenomen, da se predsjedničina pozicija uvjetuje ostankom jednog savjetnika, a to ide baš kroz određene medije koji su i do sada bili glavni zagovaratelji distanciranja predsjednice od Vlade, pa i od HDZ-a “, smatra Jandroković, koji Radeljića vidi kao faktor koji je poticao sukob predsjednice s Vladom.

“Sad postaje potpuno jasno da sukobe nije inicirala Vlada niti HDZ, nego da je to bila jedna osmišljena politika koja je željela izazivati stalne sukobe i napetosti između predsjednice i Vlade odnosno premijera”, poručio je.

Jandroković smatra i kako treba do kraja dovršiti procese koje je otvorila afera SMS.

“Svima onima koji na tome rade Sabor i ja kao predsjednik Sabora dajemo punu potporu. Najvažnije je da se sve raščisti i da iz ove situacije kao pobjednici izađu institucije ove države i vladavina prava”, zaključio je.

Komentiraj