Jandroković: “Siguran sam da će predsjednik objasniti zašto je odbio otići u Bruxelles”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon polaganja vijenca na grobu bivšeg predsjednika Franje Tuđmana komentirao je činjenicu da je predsjednik Milanović odbio otići u Bruxelles na sjednicu Europskog vijeća.

“Drago mi je da je predsjednik Vlade pozvao predsjednika i ponudio mu da ide umjesto njega u Bruxelles na sjednicu Europsko vijeća. Bez obzira na prijepore koji su se događali u zadnjih nekoliko tjedana, bitno je da postoji dijalog između dva ključna čovjeka u državi”, kazao je Jandroković, a prenio N1.

“Predsjednik Republike nije prihvatio taj poziv, ne znam koji su točno razlozi i šteta je da predsjednik Milanović nije u Bruxellesu. Bilo bi dobro od njega saznati koji su razlozi. Ne bih u ovom trenutku htio prosuđivati jer ne znam razloge koji su doveli do toga da ne ide u Bruxelles”, dodao je.

Na pitanje zašto je baš slovenski premijer odabran da predstavlja Hrvatsku, rekao je: “Slovenija je susjedna zemlja. Slovenija vrlo dobro razumije poziciju Hrvatske, korektni su odnosi između Plenkovića i Janše, tako da je to jedan logičan potez.

Još jednom je ponovio kako ne zna razloge zašto Milanović nije htio otići u Bruxelles. “Ne znam razloge i sasvim sigurno će predsjednik Republike pojasniti zbog čega nije želio ići u Bruxelles. Teme jesu osjetljive i Plenković je duboko u tim temama. Drago nam je i čuli smo da je postignut kompormis oko raspodjele sredstava s Poljskom i Mađarskom. Ne želim davati ocjene jer nemam sve informacije u ovom trenutku. Naravno da je bolje kad imate svog predstavnika na takvim sastancima, ali isto tako vjerujem da je Hrvatska dobro artikulirala svoje stavove i da su oni poznati”, rekao je Jandroković.

Komentiraj