Jandroković primio Vučića, suglasili se o potrebi kontinuiranog dijaloga

hina

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića,priopćeno je u ponedjeljak sa sastanka na kojem je potvrđeno da je za poboljšanje odnosa na svim razinama potrebno  voditi kontinuirani dijalog, posebno o otvorenim pitanjima poput nestalih osoba i manjina.

Odnosi između Hrvatske i Srbije važni su ne samo za obostrane interese, već i za sigurnost i suradnju u jugoistočnoj Europi, priopćeno je nakon sastanka organiziranog u sklopu Vučićeva dvodnevnog službenog posjeta Hrvatskoj,

“Za poboljšanje odnosa na svim razinama potrebno je voditi kontinuirani dijalog, posebno o otvorenim pitanjima, a prije svega o pitanjima nestalih, položaju manjina, pitanju granica i pravosudnoj suradnji”, navodi se u priopćenju  Ureda predsjednika Hrvatskog sabora .

Na sastanku je izražena spremnost za intenziviranjem bilateralnih odnosa, na područjima od zajedničkog interesa.

Jandroković je posebno izdvojio važnost međuparlamentarne suradnje i u tom je smislu najavljena mogućnost razmjene posjeta odbora za europske poslove i skupina prijateljstva.

Hrvatski sabor spreman je prenijeti srbijanskim kolegama iskustva iz predpristupnog procesa Europske unije, navodi se.

Predsjednik Vučić istaknuo je da će ubrzo predsjednica Narodne skupštine Srbije uputiti poziv predsjedniku Hrvatskoga sabora za posjet Srbiji, što je predsjednik Jandroković prihvatio.

Sugovornici su razgovarali i o gospodarskoj suradnji, situaciji u jugoistočnoj Europi, s naglaskom na pitanja sigurnosti i migracija, a razmijenjena su mišljenja i o Bosni i Hercegovini, priopćeno je.

Komentiraj