JANDROKOVIĆ: “Premijer sutra Saboru predstavlja novi paket mjera za gospodarstvo”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je, nakon sjednice Sabora, novinarima rekao da će sutra premijer Andrej Pkenković predstaviti novi paket mjera za pomoć gospodarstvu u krizi uzrokovanoj epidemijom, o čemu će zastupnici raspravljati dva dana, a glasovat će sljedeći utorak, u hotelu Westin.

“Vlada je poslala Saboru paket od 12 zakona vezanih uz situaciju oko koronavirusa. Podijelili smo ih u četiri grupe – financije, četiri su povezana s turističkim sektorom i ugostiteljstvom, četiri uz unutarnje poslove i jedan je zakon vezan uz poljoprivredu”, rekao je Jandroković novinarima.

Dodao je da će zastupnicima predložiti da u petak rasprave set zakona vezan uz Ministarstvo financija, pa turistički paket, a u ponedjeljak bi raspravili četiri zakona vezanih uz MUP i jedan uz Ministarstvo poljoprivrede. Cjeloviti paket zakona u petak ujutro Saboru će predstaviti predsjednik Vlade Andrej Plenković, a resorne zakone nadležni ministri – Zdravko Marić, Gari Cappelli, Davor Božinović i Marija Vučković.

“U utorak ujutro provela bi se rasprava o amandmanima, a tijekom popodneva bi se glasalo, s tim da bi se u utorak radilo u hotelu Westin, da bi nazočni mogli biti svi zastupnici”, kaže Jandroković.

“Ovaj paket zakona usmjeren je primarno na privatni sektor. Vlada do sada vrlo uspješno radi svoj posao kada je riječ o obrani od virusa i ako pogledamo broj zaraženih i umrlih, vidi se da je Hrvatska jedna od najuspješnijih u Europi pa i svijetu. Možemo biti vrlo zadovoljni radom Stožera i ukupnog zdravstvenog sustava jer imamo zaista zavidne rezultate. I sigurnosna situacija u zemlji je dobra i dobro je izbalansirana zaštita slobode i zaštita zdravlja. A sada ulazimo u treću bitku koja je također jako zahtjevna, a to je bitka za radna mjesta i za očuvanje privatnog sektora”, zaključio je.

Komentiraj