Jandroković: “Predsjednik je odabrao svoj stil koji je ponekad pun teških riječi”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u suboru je s izaslanstvom Sabora položio vijence povodom blagdana Svih svetih na Gradskom groblju Mirogoj. Zahvalio se braniteljima na žrtvi koju su podnijeli, kao i prvom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Dodao je da živimo u vremenu punom izazova te da svi trebamo biti odgovorni. “Treba izdržati i vjerujem da će biti dobro”, poručio je Jandroković.

Osvrnuo se i na verbalni sukob između predsjednika Vlade AndrejaPlenkovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića. “Nema nikakvog prepucavanja, nadam se da ide to ka smirenju. Već nekoliko dana nema nikakvih odgovora od strane Vlade, predsjednik Republike pokušava ući u polemike, ali on je odabrao svoj stil, ima svoj put, on je po meni nekad pun preteških riječi i u meni neće imati partnera za tu vrstu partnera”, ocijenio je.

Dodao je da nije namjerno izbjegnuto zajedničko polaganje vijenca s Milanovićem te da je plan Vlade bio posjetiti groblje u subotu. “Više sam to doživio kao obraćanje, nego poziv”, rekao je.

Jandroković je naglasio da su vodili računa da ih bude manje, da nema većih okupljanja. “Mislim da je primjereno vremenu i godini u kojoj se nalazimo, bit će prilike iduće godine”, kazao je Jandroković.

Ponovio je da neće sudjelovati ni u kakvim polemikama s predsjednikom Milanovićem. “On može činiti što god hoće, govoriti što hoće, u meni partnera za to neće imati. Prioriteti su nam da osiguramo zdravlje i živote građanima, da brinemo o njihovim plaćama, radnim mjestima i sasvim sigurno se neću uvlačiti u polemike koje nisu bitne i krucijalne za naše ljude”, rekao je Jandroković.

Komentirao je i rad Vlade u prvih sto dana. “Iznimno je turbulentno ovih 100 dana. Dobro je da je Vlada vrlo brzo formirana, donesen je i zakon o gradu Zagrebu, što nam je bilo prioritet. Pokazalo se da je bilo ispravno ići na izbore u srpnju kada je epidemiološka situacija bila najbolja. Da smo čekali do jeseni, pitanje je bi li uopće mogli održati i onda bi ušli u ustavnu krizu. Vlada se suočila i s brojnim socio-ekonomski izazovima, dogodilo se dosta toga, ali mislim da Hrvatska dosta dobro kroz to brod”, naglasio je Jandroković, koji se osvrnuo i na rad Sabora.

“Bez obzira na sve izazove, Sabor je prošao kroz to razdoblje do sada tako da je ispunjavao temeljnu funkciju, a uvjeren sam da će to biti i dalje. Moramo se samo paziti i biti odgovorni, ne samo mi u Saboru, nego i građani”, zaključio je Jandroković.

Komentiraj