Jandroković potvrdio da je reagirao u slučaju korisnika državne nekretnine

Maja Đerek, nekadašnja šefica u Državnim nekretninama, koja je u rujnu 2020. godine dobila otkaz, otkrila je u utorak u ekskluzivnom intervjuu za Nacional kako je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić od nje tražio da ne naplaćuje dugove pojedinaca za koje je intervenirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Izričito je spomenuo Jandrokovićevo ime. Kasnije su mi kolege djelatnici iz Državnih nekretnina rekli kako im se taj zakupnik hvalio da je on Jandrokovićev kum”, ispričala je Maja Đerek za Nacional.

Jandroković se u utorak obratio medijima te potvrdio da je reagirao u slučaju korisnika državne nekretnine. “Meni se obratio gospodin koji je bio u u najmu tog prostora. Rekao mi je da plaća najam, a da istovremeno lokal nije spojen na struju, dakle nije priveden svrsi. Nakon toga, budući da mi nije logično da se plaća najam ako lokal nije u funkciji, obratio sam se tadašnjem državnom tajniku za državnu imovinu, gospodinu Katičiću, s tom problematikom. Što je bilo kasnije, ne znam”, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora.

Dodao je da je istog čovjeka nazvao danas. Rekao mu je, prepričava, da je ovršen, da je platio 200.000 kuna tog najma i da više nije u tom prostoru.

Jandroković je rekao i da svakodnevno primaju upite građana i da u Uredu ima osobu koja se time bavi. “Ako su građani nezadovoljni postupanjem države, moje je kao zastupnika da o tome informiram nadležne u državnoj upravi i ja sam to učinio. Nikakvog pogodovanja niti lobiranja nije bilo, nego me isključivo zanimala informacija je li točno to što mi je čovjek koji je u najmu lokala rekao”, rekao je.

No, kaže da nije riječ o njegovom kumu već o poznaniku. “Nije član HDZ-a, to je osoba koja se bavi ugostiteljstvom, koja je bila u najmu tog prostora, ima i druge gospodarske objekte. Imate ime lokala, obratite se njemu, ne mogu ja u njegovo ime govoriti”, zaključio je Jandroković.

EKSKLUZIVNO: ‘Za obnovu stana Frka-Petešića sve naloge izravno je davala Renata Sabo. Sve se odvilo enormno brzo, nije to bila normalna procedura’

Komentiraj