Jandroković ponavlja da je postupio prema pravilima kada je prijavio čovjeka koji ga je nazvao i vrijeđao

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak za N1 kako je u slučaju policijskog privođenja muškarca koji ga je u telefonskom razgovoru vrijeđao, nazvavši ga Njonjom, njegovo postupanje bilo ispravno, te kako ga nije briga što o njemu misle oni do kojih mu nije stalo.

“Interesantno je da se od te, rutinske aktivnosti policije pokušala stvoriti politička priča u kojoj bih ja trebao ispasti glavni negativac”, rekao je Jandroković u emisiji S Markova trga Hrvatskog radija, komentirajući slučaj koji je svojim pitanjem pokrenuo HSS-ov zastupnik Krešo Beljak.

Beljak: “Jandroković je ljetos počinio dva ozbiljna kazena djela, zbog nadimka Njonjo”

Objasnio je pritom kako za štićene osobe postoji sigurnosni protokol u slučaju poziva s nepoznatog broja, uvredljivog ili prijetećeg sadržaja.

“Štićena osoba dužna je prijaviti djelatnicima sigurnosti da se takva situacija dogodila, a oni postupaju po vlastitoj procjeni. Sve je tu bilo potpuno čisto i jasno, policija je dala priopćenje, moje postupanje je tu bilo ispravno”, kazao je.

Konstatirao je i kako je rasprava o tom slučaju išla u dva smjera – s jedne strane pokušaj da ga se prikaže kao osobu koja zloupotrebljava svoju poziciju i policiju, a s druge su ga strane vrijeđali, difamirali i rugali mu se.

“To je očito način onih koji drugačije ne znaju kako bi mi se politički suprotstavili, njih očito muči što sam politički dosljedan, što se borim za svoje i vrijednosti moje političke opcije, što politički pobjeđujem, a oni gube, i onda, valjda vlastitoj frustraciji ne znaju što bi, pa idu s uvredama, difamacijama”, izjavio je Jandroković, napominjući kako je na to naučio i kako će se s time nositi.

“U konačnici, nije me briga što o meni misle ljudi do kojih mi nije stalo. Ono što je meni važno jest kako građani odlučuju na izborima, a oni, ne samo da su mojoj političkoj opciji, HDZ-u, dali povjerenje da upravlja državom, nego su i meni dali velik broj preferencijalnih glasova”, naglasio je.

“Ovo je za mene bila jedna izvanredna situacija, a perfidan je bio pokušaj da me se optuži da sam zloupotrijebio svoj položaj što nisam učinio, a politički dio borbe je već viđen, to me ne uzbuđuje previše”, kazao je.

Izrazio je uvjerenje da će vladajuća većina „vrlo skoro“ odlučiti o predsjedniku Vrhovnog suda. “Govorio sam o dilemama kroz koje prolazimo, svjesni smo da kandidat Dobronić ima i određene nedostatke, ali svjesni smo i da odbijajući tu kandidaturu ponovno otvaramo prostor rasprava, sukoba. Bolje je imati predsjednika Vrhovnog suda, nego ga ne imati. Vodeći se i jednom i drugom stranom te priče, donijet ćemo odluku”, najavio je Jandroković.

Potvrdio je da zgrada Sabora ide u obnovu, da sredstva za prvu fazu konstruktivne obnove postoje , 87 milijuna iz Fonda solidarnosti a, a ostala bi trebala dolaziti sukcesivno. Nije mogao precizirati hoće li obnova utjecati na rad Sabora odnosno hoće li se morati seliti na alternativnu lokaciju.

Jandroković je naveo i kako „do ovog trenutka“ bivši međimurski župan Matija Posavec, koji je nakon koruptivne afere podnio ostavku, nije podnio zahtjev za povratkom u Sabor.

Komentiraj