JANDROKOVIĆ ‘Očekujem od HDZ-a da se homogenizira i odradi predsjedničku kampanju kako treba’

Predsjednik sabora, HDZ-ov Gordan Jandroković gostovao je u RTL Direktu, gdje je, između ostalog, prokomentirao uhićenje Indexova novinara Gordana Duhačeka i potporu HDZ-a predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović na predstojećim izborima.

Jandroković je kazao kako je u HDZ-u “burno kad su izbori”.

“Da sad vodimo unutarstranačku kampanju, to bi se se loše odrazilo na predsjedničku kampanju. Miro Kovač je očito izletio u želji da promovira vlastite ambicije. Ponavljam, imali smo jučer kvalitetan sastanak, očekujem da ćemo se homogenizirati i odraditi predsjedničku kampanju kako treba”, izjavio je.

Jandroković tvrdi kako ga je uhićenje iznenadilo te mu se nije nadao. Smatra kako je Index grub prema političarima.

“Što se tiče postupanja policije, sačekao bih izvješće ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. Što se tiče drugog, i ja sam se iznenadio kada sam vidio da postoji zakonska podggoa da se takvo nešto čini jer živimo u dobu kad ljudi pišu i govore i pišu što hoće. Iznenadilo me što se ovakvo nešto dogodilo novinaru. Ne znam kakva je praksa, Index je medij koji je grub prema svima nama koji sudjelujemo u političkom životom. Ja nisam i ne mislim nikoga tužiti. Moje osobno mišljenje je da je to nepotrebno, volio bih da toga nema”, kazao je Jandroković, koji se osvrnuo i na komentare predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića. Milanović je izjavio kako je nalog za Duhačekovo uhićenje “došao s vrha.

“Meni je žao da koristi tako težak rječnik, to Hrvatskoj ne treba. Optužiti danas vodstvo države, ovo što se dogodilo nažalost je neprimjereno, je netočno, ali dosta je to podlo. Ubacivati takve optužbe u javni prostor nije fer, pogotovo ne od SDP-ovca”, zaključio je Jandroković.

EKSKLUZIVNO KRTICE IZ HDZ-a unatoč naredbi Predsjedništva potkopavaju Kolindu da sruše Plenkovića

Komentiraj