JANDROKOVIĆ O SANKCIJAMA BRKIĆU: “Ne bih volio nikome unaprijed prosuđivati”

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u srijedu je u Saboru komentirao izborni rezultat, kao i činjenicu da je Andrej Plenković imenovan glavnim pregovaračem EPP-a za funkcije u europskim institucijama.

“To je jedno priznanje i predsjedniku Vlade i HDZ-u, pa mogu reći i Hrvatskoj, da naš premijer kao predstavnik EPP-a pregovara o budućim pozicijama u europskim institucijama”, rekao je Jandroković i dodao da će Plenković imati dovoljno vremena baviti se Vladom i HDZ-om jer je to njegov primarni posao.

Jandrokovića su novinari pitali tko će Plenkovića zamijeniti u HDZ-u, ukoliko bude ostao u Bruxellesu. “To je daleka budućnost. Andrej Plenković je predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade i tako će biti”, rekao je Jandroković.

Komentirao je i rezultat na izborima za Europski parlament. “Mi smo željeli pet mandata, dobili smo četiri, međutim, ostvarili smo najbolji rezultat od svih stranaka. Mi jesmo pobjednici ovih izbora i imamo jednak broj mandata kao što smo imali u prošlom sazivu Europskog parlamenta. Mi smo išli s listom koju je predvodio mladi čovjek, donijeli smo nešto novo, poslali smo određenu političku poruku, nismo išli u koaliciji”, kazao je Jandroković.

“Ne radi se o nikakvom gubitku izbora, mi smo i treći put pobijedili”, rekao je Jandroković, dodavši da je ista ekipa vodila i ove izbore, kao i parlamentarne 2016. i lokalne 2017. godine.

Dodao je da nezadovoljstvo nije te razine da bi dovelo u pitanje cjelokupnost politike HDZ-a. Na novinarsko pitanje o eventualnim sankcijama za Milijana Brkića, zbog nedovoljnog angažmana u kampanji, Jandroković je rekao da će se to analizirati.

“Ne bih volio nikome unaprijed prosuđivati, treba stati na loptu i vidjeti koji su razlozi za podbačaj, nećemo stvari lomiti preko koljena”, rekao je Jandroković, dodavši da je Plenković, kad je rekao da Brkića “nije vidio u ovoj kampanji i da nije pridonio ništa”, rekao samo činjenicu, ništa više od toga, prenosi N1.

Komentiraj