Jandroković o ‘hajci i agresiji oporbe’: “Zašto se zakon morao donijeti danas?”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je kaos u Saboru. Oporba je, podsjetimo, srušila kvorum, zbog toga što u plan glasanja nije uvršetna točka o ukidanju članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

“Glasovanje će biti vro brzo. Što se tiče o Zakonu o obnovi, nadam se da ćemo ga donijeti već početkom idućeg tjedna”, rekao je Jandroković.

Odgovarajući na pitanja istaknuo je da nije negirao da nema dogovora među vladajućima: “Nisam bježao od toga da unutar vladajuće većine nije postojalo suglasje kako se postaviti prekma zakonu. Zato su zatražene dodatne konzultacije i to je uobičajena praksa. Zatražili su nekoliko dana da se usuglase”, rekao je Jandroković.

Dodao je da je potpom uslijedila ‘hajka i agresija oporbe’. “Što nisu sačekali nekoliko dana? Zašto se zakon morao donijeti danas?”, pita predsjednik Sabora.

Rekao je da ovo nije ni prvi ni zadnji put da vladajuća većina nema isto mišljenje: “Ni prvi ni zadnji put da vladajuća većina uvijek ima o svemu isto mišljenje. Kad ono nije identično, treba vrijeme za konzultacije. Zakon o HGK nije najvažniji zakon sad. To se mora paketno riješiti i vjerojatno će prijedlog ići u tom smjeru, kako se postaviti u budućnosti prema HGK. Za to je trebalo još nekoliko dana”

Komentiraj