JANDROKOVIĆ: ‘O dogovoru za izvoz nafte o kojem piše Nacional pitajte SDP, oni su potpisali ugovore’

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je u Saboru, nakon prisege nove glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek, odgovarao na pitanja novinara, pa se kratko osvrnuo na novi broj Nacionala i članak o izvozu hrvatske nafte u Mađarsku.

“Zašto o dogovoru ne pitate SDP. SDP-ova vlada je potpisala ugovore, pitajte njih”, kratko je rekao Jandroković.

Podsjetimo, Nacional je u novom broju donio ekskluzivni dokument, tajni memorandum koji potkopava nacionalne interese, a kojeg je u ime Vlade potpisao  Tomislav Ćorić pa je samo od početka 2020. preko JANAF-a iz Siska umjesto u Rijeku na preradu u Mađarsku prebačeno 247 tisuća tona hrvatske nafte.

Nacional je tijekom proteklog vikenda dobio na uvid sadržaj tajnog, u hrvatskoj javnosti iz neobjašnjivih razloga temeljito prešućenog i skrivanog dokumenta koji baca sasvim novo svjetlo na premijerski mandat Andreja Plenkovića. Potpisan još sredinom 2018., navedeni dokument osvjetljava jednu prljavu dvostruku igru te pokazuje da se Plenković kontinuirano, barem kada je taj segment njegove politike u pitanju, ponaša krajnje snishodljivo prema mađarskim nacionalnim interesima, a na štetu hrvatske države.

EKSLUZIVNI DOKUMENTI: Kako je Plenković dozvolio izvoz hrvatske nafte u Mađarsku

Komentiraj