JANDROKOVIĆ: “Nije normalno bilo gdje, pa makar i privatno, imati Pavelićevu sliku”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u petak je poručio kako se Hrvatska mora odmaknuti od svakog totalitarističkog naslijeđa, te je komentirao napad na Srbe, kao i informaciju da Lovro Kuščević u kući ima sliku Ante Pavelića.

“Ovdje je bilo preko 60 maloljetnih osoba koje su bile okrutno ubijene. Zaslužuju da im se poklonimo i odamo priznanje. Ovo je mjesto koje jasno pokazuje da je je komunistički režim bio totalistički i koji je ubijao sve svoje protivnike i nakon ustaškog režima ostavio još jednu traumu hrvatskom narodu”, rekao je Jandroković nakon pokopa posmrtnih ostataka 294 osobe ekshumirane na području Gračana.

Rekao je kako se Hrvatska treba odmaknuti od fašističkog, ustaškog i komunističkog nasljeđa. “Mlađe naraštaje trebamo učiti da je put do slobode, demokracije i mira bio vrlo težak, da je put do Hrvatske slobode bio veoma težak”, istaknuo je Jandroković.

Jandroković je rekao kako je, vezano za napade na Srbe, državni vrh učinio sve što je u njihovoj moći. “Potpuno je jasno da je policija poduzela potrebne radnje i već uhitila određeni broj ljudi, a poruke državnog vrha osuđuju taj napad. Očekujemo da se svi uhite i strogo kazne, kako bismo poslali poruku da se takvo nasilje osuđuje”, istaknuo je predsjednik Sabora.

Kada je u pitanju informacija da se u kući Lovre Kuščevića nalazi slika Ante Pavelića, a što je Kuščević demantirao, kazavši kako je na slici njegov djed ili pradjed, Jandroković kaže kako mu je to neshvatljivo. “Neshvatljivo mi je da bilo tko u Hrvatskoj ima u kući sliku Ante Pavelića. Kuščević je to demantirao. Nije normalno bilo gdje, pa makar i privatno, imati Pavelićevu sliku”, zaključio je Jandroković.

Komentiraj