Patrik Macek/PIXSELL

JANDROKOVIĆ “Nezadovoljni Bernardićem napuštaju SDP”

“Zastupnici odlaze iz redova SDP-a nezadovoljni politikom gospodina Bernardića i idu u klub Milana Bandića ili u HNS, tamo gdje im je najprirodnije. Mi smo formirali većinu na 78, otišao je kolega Zekanović i ostali smo na 77 i možemo mirno funkcionirati na brojci od 77. Ostalo je odabir tih ljudi”, komentira Jandroković.

Odgovarajući na pitanje kakav je to osjećaj biti predsjednikom Sabora s najvećim brojem prebjega u modernoj Hrvatskoj povijesti, Jandroković je za Novu TV kazao da mu je čast biti predsjednikom Sabora i kada je većina stabilna i kada je klizajuća, kako je opisuju.

“Sabor je središte političkog života u RH i ja tu mogu odgovarati sa sebe i svoju stranku, a svatko je izabran od građana i odgovara za sebe”, rekao je.

Na pitanje kako se osjeća kao član HDZ-a kojemu većinu osiguravaju Milanovićevi suradnici, potpredsjednici Vlade, ministri, Jandroković je rekao: “Dobro se osjećam”.

Smatra kako je to sasvim u redu.

“Mi smo krenuli u suradnju s Mostom, no ta suradnja se pokazala nemogućom i tada smo ušli u koaliciju s HNS-om i to je zapravo većina, a ovo što se događa iznad, HDZ na to nema puno utjecaja”, napomenuo je Jandroković.

Zastupnici odlaze iz redova SDP-a nezadovoljni politikom gospodina Bernardića i idu u klub Milana Bandića ili u HNS, tamo gdje im je najprirodnije. Mi smo formirali većinu na 78, otišao je kolega Zekanović i ostali smo na 77 i možemo mirno funkcionirati na brojci od 77. Ostalo je odabir tih ljudi. Pa zar zaista mislite da mi možemo reći nemojte glasati za prijedloge Vlade“, upitao je Jandroković.

Komentiraj