Patrik Macek/PIXSELL

JANDROKOVIĆ ‘Nema animoziteta između mene i Martine Dalić’

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković priznao je novinarima da još uvijek nije pročiao knjigu bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić, “Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma”, ali i kako između njih nema animoziteta, javlja N1.

“Agrokor nije crno-bijela priča, to je svakome jasno. Ono što mi je najvažnije je da je proces priveden uspješno kraju. Vidi se to iz odluke Visokog trgovačkog suda koji je potvrdio nagodbu. Sud u Londonu je donio odluku o izručenju Ivice Todorića, rezultati Agrokora su izvrsni, posao je obavljen kako treba, radi se o velikom uspjehu. Ono što sam govorio kada se dogodila ta krizna situacija, ostajem pri tome, mislim to i sada i bilo je važno da sam to tada govorio.

Danas kao da postoje dvije strane, jedni koji žele reći da ništa ne valja i drugi koji se ponašaju kao da se ništa problematično nije dogodilo. U trenutku kada je otkriveno da je angažirana tvrtka u kojoj je radio bivši povjerenik od strane Alix Partnersa, reagirali smo. Ne samo ja, bilo je i drugih kolega iz HDZ-a i rekli smo da to nije dobro. Ja sam koristio izraz da mi to nije simpatično.

To je bacilo sjenu na taj proces, da se to nije dogodilo, teško da bi bilo tko mogao naći primjedbu. Ali projekt je uspješno završen, sačuvana su radna mjesta, sačuvan je Agrokor, sačuvani su kooperanti, sačuvani su OPG-ovi. Dakle, to je jednostavno tako. Ovdje je bačena sjena, reagirao sam kako sam smatrao ispravnim i pri tome stojim i sad”, poručio je Jandroković.

Komentiraj