JANDROKOVIĆ “Neka sada Bernardić podnese ostavku”

Na pitanje oko imovinske kartice glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića predsjednik Sabora Gordan Jandroković odgovorio je da SDP-ovce treba pitati o odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Davora Bernardića i požalio se da njega ne napadaju kako su to radili Andreju Plenkoviću za puno manje stvari.

Na upit o imovinskoj kartici glavnoga državnog inspektora Andrije Mikulića, koji je u njoj zatajio stvarnu površinu svoje nekretnine, predsjednik Sabora Gordan Jandroković uzvratio je da treba SDP-ovce pitati o odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Povjerenstvo je ocijenilo da je predsjednik SDP-a Davor Bernardić, dok je bio na čelu zagrebačkog SDP-a i saborski zastupnik, povrijedio načelo djelovanja jer je stipendiju od 260 tisuća kuna primio kao političar, a ne kao stručnjak.

Jandroković je rekao da je za puno manje stvari, odnosno u slučaju imenovanja veleposlanika u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske Igora Pokaza, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković bio oštro napadnut te se tražila njegova ostavka.

“Ako je tako principijelan, neka sada Bernardić podnese ostavku. To je jako ozbiljan slučaj, jedan od najozbiljnijih jer se radi o izravno stečenoj materijalnoj dobiti od 260 tisuća kuna”, ocijenio je Jandroković.

Komentiraj