JANDROKOVIĆ: “Neće se ništa riješiti ultimatumom, ali mi smo spremni za sve opcije”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je nakon koalicijskog sastanka kako su razgovarali o novom kalendau državnih blagdana, a prokomentirao je i HNS, koji je poručio kako će izaći iz koalicije ako se učiteljima ne povećaju plaće.

“Još ćemo razgovarati, više smo puta govorili da ne pristajemo na ultimatume, moramo biti razboriti, spremni smo povećavati plaće i to se vidi u mandatu ove Vlade gdje su prosječne plaće povećane za 12 posto, vidi se to i kroz tri godine mandata gdje bi plaća prosvjetnih radnika porasla za 15 posto prema prijedlogu, moramo voditi računa o financijskoj održivosti sustava”, rekao je Jandroković.

Dodao je kako mogu dati onoliko koliko država ima. “Uvijek treba razgovarati, štrajk neće riješiti ništa, štrajkati onda mogu i drugi, moramo biti razboriti”, poručio je.

Upitan e li zahtjev HNS-a ultimatum i hoće li izaći iz Vlade kaže: “Ne bih došao do te razine da će HNS izaći iz Vlade, još postoji mogućnost razgovora pa ćemo vidjeti. Stav cijelog HDZ-a je da nema ultimatuma niti ima potrebe da bilo tko postavlja ultimatume. Način rada ove Vlade je da se kroz razgovor traži rješenje i da je pokazano da ima spremnosti i fleksibilnosti da se postignu dogovori, neće se ništa riješiti ultimatumom, ali mi smo spremni za sve opcije”, zaključio je Jandroković.

Komentiraj