JANDROKOVIĆ: “Maske su na razini preporuke, ali i dalje ću tražiti da se one nose”

 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u utorak je, uoči početka sjednice Sabora, dao izjavu za novinare.

“Danas ćemo razgovarati o obnovi Zagreba i okolice, sutra su na redu europske teme, u četvrtak bi trebali raspraviti o nekoliko zakona koji se tiču potvrđivanja međunardnih ugovora, uglavnom financijske prirode, a u petak imamo glasovanje o raspravljenim točkama. S tim da ovisno o tome hoćemo li konstituirati Odbor za obranu, imat ćemo točku o slanju hrvatskih vojnika izvan granica Republike Hrvatske”, rekao je Jandroković.

Dodao je da su razgovarali i o korištenju zaštitnih maski u sabornici. “Jednoglasno smo se dogovorili da predsjedništvo preporuča svim zastupnicama i zastupnicima da nose maske u sabornici kako bismo štitili zdravlje kolegica i kolega. Vidljivo je iz preporuka HZJZ-a da maske nisu apsolutna zaštita, ali smanjuju rizik od zaraze i štitimo drugoga nošenjem. I dalje ću tražiti da se one nose. Stavili smo na glavnu govornicu pleksiglas pa će se jedino tamo moći govoriti bez maske. Plekisglas će se nakon svakog govora dezinficirati”, objasnio je.

Navodi da vjeruje da će svi zastupnici poslušati preporuku jer ‘ne dolazi od nas, nego od ljudi koji se time bave’.

“Nastavljamo raditi kao prošli tjedan, rasporedili smo zastupnike i na galeriju, tako ćemo raditi do petka, a onda u nastavku, prvi tjedan 9. mjeseca, ako se zdravstvena situacija promijeni, možda ćemo postrožiti mjere, vidjet ćemo”, rekao je Jandroković.

Komentirajući kritike na račun ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka istaknuo je kako smatra da on kvalitetno radi svoj posao i da kritike na njegov račun nisu ispravne. Novu aplikaciju za praćenje zaraženih koronavirusom još nije skinuo, ali rekao je da će je svakako instalirati ako bude potrebe.

Komentiraj