Jandroković: “Martina Dalić nije zadužila Plenkovića, vlasnici su odlučili da je najbolje rješenje”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je dolazak Martine Dalić na čelo Podravke, aktualne epidemiološke mjere, ali i HDZ-ovu kandidatu za Zagreb.

” Martina Dalić nije zadužila Plenkovića, vlasnici su odlučili da je najbolje rješenje”, kaže Jandroković. Kaže da je to odluka vlasnika i nadzornog odbora i ne bi to vezao s dramom oko Agrokora.

Za oporbu kaže da svakog dana bira teme koje bi mogle naštetiti HDZ-u, ali smatra da su bezidejni i slabi.

“To što čine ne donosi im političke bodove, a nije korisno ni za Hrvatsku”, rekao je Jandroković u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Za premijera kaže da je na početku mandata bio vrlo tolerantan, ali situacija ga je učinila takvim kakav je danas. “Čovjek se vremenom mijenja”, kaže predsjednik Sabora te dodaje kako su uvjeti na političkoj sceni brutalni.

Novinara je zanimalo može li Jandroković zamisliti da Peđa Grbin i Plenković zajedno sjednu i nešto se dogovore. Jandroković kaže da će to sigurno učiniti ako je tema od važnosti za zemlju.

O epidemiološkim mjerama

Mjere su nedorečene i nedosljedne. Jandroković kaže da oni koji rade mjere mogu pogriješiti, ali to ne rade namjerno, nego u najboljoj namjeri. Nije mogao reći hoće li uskoro doći do popuštanja mjera.

O HDZ-ovom kandidatu za Zagreb

HDZ mora odlučiti tko će biti kandidat za gradonačelnika Zagreba. Jandroković kaže da još nije kasno za pronaći pravog čovjeka za kojeg će ljudi misliti da može riješiti probleme.

Kao predsjednik Sabora Jandroković bi volio da rasprave idu brže i da se zastupnici bolje pripremaju.

 

Komentiraj