Jandroković: M. Kušec primjer novinarskim i književnim naraštajima

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u ponedjeljak sućut obitelji u povodu smrti  književnika i novinara Mladena Kušeca, istaknuvši kako je Kušec postavio standarde koji mogu biti primjer brojnim mlađim novinarskim i književnim naraštajima.

“S velikom sam tugom primio vijest da nas je napustio gospodin Mladen Kušec. Uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam najiskreniju sućut. Gospodin Mladen Kušec ostat će u trajnom sjećanju kao jedan od najvećih i najomiljenijih hrvatskih književnika i novinara koji je svoju dugogodišnju plodonosnu karijeru posvetio prije svega djeci i mladima”, stoji u sućuti predsjednika Sabora.

Mnogi naraštaji, ističe predsjednik Sabora Jandroković, pamtit će Kušecove kultne radijske i televizijske emisije poput Tonkice Palonkice, frrr…, Patuljci pojma nemaju, Hihotići, Bijela vrana, kao i niz književnih djela s kojima su odrastali.

Svojim originalnim i iskrenim autorskim radom za koji je zaslužno bio višestruko nagrađivan, gospodin Kušec postavio je  standarde koji mogu biti primjer brojnim mlađim novinarskim i književnim naraštajima, navodi se u sućuti Gordana Jandrokovića.

Mladen Kušec, koji je svoj rad posvetio djeci i mladima, umro je u Zagrebu, u 83. godini.

Komentiraj