HINA / Denis CERIĆ

JANDROKOVIĆ ‘Lista HDZ-a bit će najjača’

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u četvrtak je u Krapini rekao da s optimizmom gleda na predstojeće lokalne izbore, a nakon zajedničkog sastanka sa tamošnjim lokalnim čelnicima stranke i nestranačkim kandidatom za župana Dragutinom Ranogajcem, kojeg uz HDZ podržavaju, HSS,  HSP-AS i Zagorska demokratska stranka, rekao je da u Krapinsko-zagorskoj županiji očekuje pobjedu za župana i da će lista HDZ-a biti najjača u Županijskoj skupštini.

“Naše poruke su poruke zajedništva, poruke uključivosti, poruke suradnje sa svim političkim opcijama, čak i s onima s kojima se ne slažemo oko svega, ali želimo razgovarati”, rekao je Jandroković te izrazio iznenađenje “vrlo ružnim i neprimjerenim napadima” koji su došli od bivšeg SDP-ovog ministra Siniše Hajdaša Dončića na njihovog kandidata za župana Ranogajca. Dodao je i kako ne zna progovara li iz Hajdaša Dončića strah, nelagoda ili nervoza zbog predstojećih izbora. Naglasio je da HDZ želi fer natjecanje te da se kroz politički dijalog i političku borbu odaberu oni koji su najbolji.

Jandroković smatra neprimjernim i izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da Krapina zaostaje za Zabokom te da nije siguran je li Zabok ili Krapina sjedište županije jer na taj način konfrontira dva grada.

“Za nas su i Krapina i Zabok i jednako lijepi i želimo da budu jednako uspješni. Sigurni smo da će pod vodstvom HDZ-a, našeg župana, naših kandidata i budućih gradonačelnika i ti gradovi ostvariti puno bolje rezultate nego što su ih imali do sada”, zaključio je glavni tajnik HDZ-a.

Komentirajući to što HDZ u Zagorju podupire nestranačku osobu, Jandroković je pojasnio da su kod donošenja odluke tražili kompetentne osobe koje razumiju probleme u njihovoj sredini.

“Tražili smo ljude koji mogu dobiti široku potporu svih građanki i građana Krapinsko-zagorske županije. Zato smo se i odlučili za Dragutina Ranogajca, čovjeka koji ima izvrsnu profesionalnu karijeru. To je čovjek koji razumije potrebe ovog kraja”, dodao je Jandroković.

Napomenuo je da HDZ u niz županija i gradova ima veliki broj mlađih ljudi, novih kandidata, kroz koji se zrcali profil novog HDZ-a koji je okrenut rješavanju problema poput Petrokemije i Agrokora.

Dragutin Ranogajec poručio je da priprema predizborni program koji će ponuditi rješenja za probleme koji tište Zagorje.

Napominjući kako je dosad obišao veliki dio županije gdje je neposredno od ljudi dobio informaciju što im nedostaje, naglasio je da dolazi služiti, a ne upravljati.

Na uvrede Hajdaša Dončića rekao je da je “kao katolik, ponudio i drugi obraz”. Ujedno je pozvao sve političke suparnike na civiliziranost i uljudno ponašanje.

Predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek izvijestio je da je u nepunih četiri mjeseca ove godine iz različitih ministarstva u Zagorje stiglo više od 50 milijuna kuna državnih novaca te ustvrdio da ta županija ima veliku podršku u središnjoj vlasti.

Komentiraj