HINA/ Tomislav PAVLEK

‘Jandroković laže da se dodvori premijeru’

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u srijedu je kritizirao predsjednicu Kolindu grabar Kitarović, a vrlo brzo stigla je reakcija iz Ureda predsjednice.

“Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru kada kaže da je prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade otišao, a da prethodno to predsjednica nije najavila premijeru. Odmah nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost predsjednica je premijeru najavila da će prijedlog u toku dana poslati, jer da ni predsjednica ni država više ne mogu čekati rješenje tog pitanja”, navodi se u odgovoru Ureda predsjednice Jutarnjem listu.

Također, dodaje se i da ‘Jandroković laže da je pisani prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade i potrebi zajedničkog djelovanja predsjednice i Vlade otišao za vrijeme trajanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost’. Naglašavaju da se to lako može provjeriti u urudžbenom zapisniku Vlade, jer je prijedlog u Vladi došao u poslijepodnevnim satima.

Podsjetimo, Jandroković je komentirao predsjedničinu reakciju na Facebooku nakon što je premijer Andrej Plenković odbio prijedlog predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za zajedničkom sjednicom Vlade. Predsjednica se potom oglasila na Facebooku, poručujući kako joj je žao što premijer nije prihvatio njenu ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u zemlji zbog ‘dramatičnih razmjera demografske katastrofe koja nas je zadesila’.

“Do sada svaki put kad je bila ovakva situacija djelovao sam smirujuće. Između predsjednice i premijera ne smije biti tenzija… Ne mogu shvatiti predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom – poštom, bez da je to bilo priopćeno. Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa nez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere – taj pristup nije ozbiljan”, poručio je Jandroković.

Komentiraj