Jandroković izrazio sućut obitelji Vere Zime

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u nedjelju obitelji Zima sućut u povodu smrti hrvatske kazališne, filmske i TV glumice Vere Zime, istaknuvši da je hrvatska kultura izgubila iznimnu umjetnicu.

“Njezinim odlaskom hrvatska kultura izgubila je iznimnu umjetnicu i krasnu osobu koja će ostati zapamćena po entuzijazmu, vedrini i nepresušnoj energiji koju je davala svemu što je radila”, napisao je Jandroković u svoje osobno i u ime Hrvatskoga sabora.

Još od dolaska iz svojih Ploča na Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, u više od četiri desetljeća karijere odigrala je brojne zapažene uloge u predstavama, filmovima i serijama, dodao je.

Od predstave “Čaruga” u tadašnjem matičnom kazalištu “Teatar u gostima”, preko nagrađivanih filmova “Mećava”, “Oprosti za kung fu” i “Duga mračna noć”, do uloge Ruže Kosmički u seriji “Odmori se, zaslužio si” kojom je osvojila simpatije i novih, mlađih naraštaja.

Brojne nagrade potvrđuju njezino priznanje u struci i kod publike, poput “Zlatne arene” u Puli, nagrade “Fabijan Šovagović” te ovogodišnje nagrade najvišeg državnog priznanja kulturnim djelatnicima “Vladimir Nazor” za životno djelo, istaknuo je Jandroković.

Komentiraj