JANDROKOVIĆ “Hrvatska je umorna od Mostovih obmana”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Gordan Jandroković u četvrtak je za HRT rekao da očekuje kako će se sutra stabilizirati situacija nakon aktualnih događanja u Saboru i s predstavnicima Mosta.

Apsolutno je uvjeren da HDZ ima dovoljno glasova da bi on naslijedio Božu Petrov na mjestu predsjednika Sabora. “Za izglasavanje novog predsjednika Sabora dovoljna je relativna većina, dakle, uopće nije upitan broj zastupnika koji će podržati novog predsjednika Sabora. No isto tako želim poručiti da je naš interes stabilnost, dogovor sa svima onima koji u toj stabilnosti žele sudjelovati. Mi ćemo na taj način pristupiti radu u Hrvatskom saboru. Dakle, nema nikakve krize”, izjavio je Jandroković.

Dodao je da u obzir ne dolazi ‘isprazno moraliziranje od strane Mosta, mudrijašenje koje ima za cilj skrenuti pozornost sa zakona i procedura’. Poručio je kako je Hrvatska umorna od Mostovih obmana. “Oni nastoje stvoriti percepciju u kojoj su oni borci za pravdu i istinu, međutim njih činjenice uopće ne zanimaju. Njih ne zanima Ustav, zakoni i procedura. Njih zanima isključivo stvaranje jedne slike u kojoj bi oni ispali dobri, a svi ostali loši”, smatra Jandroković.

Jandroković je kazao i da neće biti novih izbora. “Sve što se događa, događa se zbog lokalnih izbora. No SDP i Most su promašili strategiju. Mi želimo da se govori o temama bitnima za županije, gradove i općine. Predstavit ćemo nove, mlađe kandidate, programe i projekte”, poručio je.

Za kraj je rekao da treba zaustaviti ‘ovu vrstu političkog djelovanja SDP-a i Mosta i posvetiti se lokalnim izborima’.

Komentiraj