JANDROKOVIĆ ‘HDZ je jedina snaga koja može osigurati prosperitet Hrvatske’

HINA/ Damir SENČAR

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković na središnjem predizbornom skupu stranke u subotu u Zagrebu pozvao je okupljene u KC Dražena Petrovića na zajedništvo i vjeru u sebe kako bi ostvarili pobjedu na predstojećim europarlamentarnim izborima, istaknuvši da je ‘HDZ jedina snaga koja može osigurati prosperitet Hrvatskoj, gospodarski rast i razvoj, voditi ju odgovorno, mudro i razborito, vodeći računa o nacionalnim interesima hrvatskog naroda’.

“Recimo NE  jalovoj ljevici i njezinoj demagogiji i populizmu, kojim se želi pokazati većim domoljubima od nas”, rekao je Jandroković, poručivši kako HDZ to neće dopustiti, kao ni  podjele u hrvatskom društvu.

“Recimo DA zajedništvu, ljubavi prema domovini, odgovornosti i stručnosti i našim kandidatima na europarlamentarnim izborima i našim prijateljima, HDZ-u i Hrvatskoj”, istaknuo  je Jandroković čije su riječi bile praćene pljeskom i odobravanjem u prepunoj dvorani Cibone.

Jandroković je naglasio da je HDZ-u stalo do svakog čovjeka i pojedinca te da poštuje sve generacije, kako što to govori i slogan HDZ-ove predizborne kampanje – “Hrvatska za generacije”.

Izrazio je zahvalnost prethodnim naraštajima Hrvata koji su radili na stvaranju hrvatske države, posebno podsjetivši na prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a  dr. Franju Tuđmana, kao i na hrvatske branitelje, znanstvenike, umjetnike, gospodarstvenike, sportaše. Posebno je pozdravivši majku pokojnog slavnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića, Biserku. Dodao je da su takvi kao što je Dražen, bili uzor njemu i njegovoj generaciji te da takve uzore trebamo i za nove hrvatske naraštaje.

“Onima koji dolaze želimo ostaviti stabilnu demokraciju i da imaju vjeru u nas, kako što smo i mi imali u naše prethodnike”, rekao je Jandrković.

Posebno je zahvalio stranačkom članstvu koje, rekao je, ‘u svakom trenutku nesebično radi za HDZ, jer bez njih ne bi bilo veličanstvenih pobjeda’.

Na središnjem predizbornom skupu HDZ-a za europarlamentarne izbore predstavlja se dvanaest HDZ-ovih kandidata, predvođeno prvim na listi Karlom Resslerom.

U prepunoj Ciboni okupljeno je oko šest tisuća članova i simpatizera HDZ-a. Na skupu je i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, vodeći kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije Manfred Weber i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Nekoliko tisuća sudionika skupa mašući državnim hrvatskim i stranačkim zastavama burno je pozdravilo predsjednika stranke Plenkovića koji je ušao u dvoranu uz pratnji kancelarke Merkel i kandidatom EPP-a Weberom, glavnog tajnika stranke Jandrokovića  uz taktove poznate pjesme  “Eye of the tiger”.

Uz HDZ-ove kandidate u dvorani u prvom redu sjede i ministri hrvatske Vlade, a na velikoj pozornici s plavom pozadinom ispisan je slogan HDZ-ove kampanje “Hrvatska za generacije” za euroizbore 26. svibnja,  u pozadini s hrvatskim grbom,   zastavom Republike Hrvatske, HDZ-a i EU te bistom prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana. Postavljena su i dva videozida.

Iz HDZ-a navode da je akreditirano oko 200 domaćih i stranih novinara, snimatelja i fotoreportera. Također, HTV će, kao članica Europske radiodifuzijske unije (EBU), izravno prenosi skup za više zemalja, dodaju iz stranke.

Ranije popodne, premijer Plenković sastao se u Banskim dvorima s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel i kandidatom EPP-a za predsjednika Europske komisije Weberom.

Komentiraj