JANDROKOVIĆ “HDZ je itekako stabilan, usporedite nas s drugim strankama”

Patrik Macek/PIXSELL

U utorak je održana sjednica Predsjedništva Sabora, na kojoj je dogovoreno kako sjednica Sabora počinje 19. listopada, trajat će do 30. listopada, nakon čega slijedi stanka, te nastavak rada 14. studenog.

“Imamo 122 neraspravljene točke, dosta intenzivan rad nas očekuje, vjerujem da ćemo raditi dobro i konstruktivno i da ćemo popraviti ocjene koje imamo od naših građana”, rekao je novinarima predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Sabora komentirao je i tanku većinu vladajućih u Saboru. “77 ruku imamo već nekoliko mjeseci, radili smo dobro, očekujem da ćemo nastaviti u istoj dinamici. Nema razloga za izvanredne izbore dok god postoji većina od 76 ili više ruku. Mi smo u nekoliko zadnjih mjeseci pokazali da se uspješno može donositi zakone sa 77 ruku i tako ćemo nastaviti i dalje”, rekao je.

Jandroković je istaknuo i kako je HDZ ‘itekako stabilan’. “Usporedite nas s drugim strankama. Naravno da ima rasprava u HDZ-u i povišenih tonova, ali prijepore nastojimo riješiti kroz dijalog. Mi smo kralježnica ove parlamentarne većine i Vlade i u skladu s tom odgovornošću moramo upravljati odgovorno”, poručio je.

Naglasio je i kako sankcija protiv vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave neće biti. “Razgovarao sam s kolegom Penavom, objasnio mi je koje su to frustracuije koje Vukovarci imaju, nastavit ćemo taj dijalog”, zaključio je Jandroković.

Komentiraj