Jandroković danas polaže vijence na Bleiburgu

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas će položiti vijence i odati počast žrtvama Bleiburške tragedije i žrtvama hrvatskog križnog puta.

U 10 sati će položiti vijence kod Spomen-obilježja i grobnice žrtava poraća na groblju Dobrava (Tezno) kod Maribora, u 11:30 sati kod Spomen-obilježja na Bleiburškom polju, a u 14:30 sati kod Spomen obilježja u Macelju.

Komemoracija na Bleiburškom polju ove godine održat će se u subotu, 18. svibnja pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i na njoj, osim svete mise, neće biti političkih govora. Za subotu su najavljena i dva prosvjeda protiv komemoracije, a za sada je dopušten samo jedan, objavili su u srijedu austrijski mediji.

Na subotonjoj komemoraciji na Bleiburgu Jandrokovićev izaslanik bit će saborski zastupnik i predsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskoga sabora Ante Sanader. Premijer Plenković najavio je u srijedu da će na komemoraciju u ime Vlade RH ići ministar branitelja Tomo Medved i ministar uprave Lovro Kuščević.

Komentiraj