Jandroković: “Čudno je da suci sada idu javno u raspravu oko Stožera”

Glavni tajnik HDZ-a i nositelj HDZ-ove liste u II. izbornoj jedinici Gordan Jandroković komentirao je aktualnosti oko parlamentarnih izbora ali i inicijativu dvojice sudaca za ocjenom ustavnosti odluka Stožera.

“Zadnji tjedan kampanje je vrlo važan, postoji jedan dio birača koji odluku donose u zadnjem tjednu, neki odluku čak donose u zadnja dva-tri dana”, istaknuo je Jandroković dodavši da Hrvatskoj prestoji izazovno vrijeme koje zaslužuju da na njenon čelu budu dokazani i odgovorni ljudi.

Od današnjeg sučeljavanja očekuje da građani vide jasnu razliku

Komentirajući večerašnje sučeljavanja između dvojice šefova dvije najveće stranke u Hrvatskoj, Andreja Plenkovića i Davora Bernardića.

Jandroković kaže kako je Bernardić svojim izjavama pokazao kako se ne može nositi s izazovima koji nas čekaju.

“Bernardić se nije uspio nametnuti ni kao lider oporbe čije ponašane i izjave pokazuju da se on ne bi mogao nositi s izazovima koji nas čekaju. Očekujem da će danas građani jako dobro vidjeti razliku između onoga što predstavljaju Plenković i Bernaridć”, smatra on.

Očekuje izlaznost kao i na svim dosadašnjim parlamentarnim izborima te kako će svi epidemiološki standardi biti osigurani.

“Nije ništa većih rizik taj izborni dan nego svakodnevni život, turizam, gospodarstvo – sve ono što se svakodnevno događa oko nas”, smatra Jandroković.

Komentirao je i inicijativu dvojice sudaca za ocjenom ustavnosti odluka Stožera.

“Vidio sam samo priopćenje predsjednika Ustavnog suda koji kaže da nije bilo pokretanja postupka, nego da se radi o inicijativi dvojice sudaca koji su uvijek u ovakvim situacijama na strani lijeve opcije. I čini mi se da je ovdje došlo do određene instrumentalizacije svoje pozicije unutar Ustavnog suda od strane te dvojice sudaca i pokušaja davanja vjetra u leđa inicijativi koja je pokrenuta i od jednog dijela SDP-ovih zastupnika”, kaže Jandroković.

Neobična inicijativa od sudaca s obzirom na kampanju

“Ovo je neobično da dva suca idu javno sa svojom inicijativom, jer se nalazimo u završnom tjednu. Mislim da se takve stvari trebaju rješavati unutar samog Ustavnog suda. Ovo je očito puštanje informacija s ciljem da se stvori atmosfera neizvjesnosti i važno je da je Ustavni sud rekao da nema pokretanja postupka i da se očito radi o pokušaju dva suca da tu temu stave u prvi plan”, dodaje.

 

Komentiraj