JANDROKOVIĆ: “Bilo bi korisno da Pupovac izjavu o NDH objasni ili povuče”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u utorak je, nakon sastanka Predsjedništva Sabora, komentirao aktualne političke događaje.

Govoreći o izjavi predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji je Hrvatsku usporedio s NDH, Jandroković je rekao kako bi bilo korisno da Pupovac tu svokju izjavu objasni ili povuče.

“Izjava kolege Pupovca bila je neprihvatljiva, to je čini mi se gotovo konsenzualno ocijenjeno od cijele političke strukture i iznenađen sam bio težinom riječi koje je izgovorio saborski zastupnik. Mislim da bi zbog sveukupne situacije u društvu bilo jako korisno da on tu izjavu ili povuče ili da pojasni zašto ju je izgovorio”, rekao je Jandroković.

Dodao je da mu je nakon svih ovih godina teško prihvatiti da kolega u Hrvatskom saboru “povlači paralelu između moderne hrvatske države i Nezavisne Države Hrvatske”. Kazao je i kako vjeruje da će Pupovac pronaći način da ukloni sumnje da zaista misli i vjeruje da moderna hrvatska država na bilo koji način može biti povezana s NDH.

Upitan hoće li SDSS ostati u vladajućoj koaliciji, predsjednik Sabora nije konkretno odgovorio. “Sve ćemo to vidjeti, neću ništa govoriti unaprijed. Jasno smo iz HDZ-a i Vlade, a čuo sam i iz ostalih stranaka, osudili tu izjavu. Nije nam prihvatljiva, a sada ćemo vidjeti što će donijeti idući dan”, istaknuo je.

O ultimatumu HVIDRA-e zbog Pupovčeve izjave istaknuo je kako u ovom trenutku nije interes raditi velike podjele, inzistirati na razlikama i javno optuživati, nego razgovorom i biranim riječima voditi računa o stabilnosti u društvu i interesima Republike Hrvatske.

Komentiraj