Jandroković: “Bandić je bio politički vrlo snalažljiv, pamtit ćemo ga po tome”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u utorak se upisao u Knjigu žalosti otvorenu povodom smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Novinarima je kazao da je Bandić imao bogatu političku karijeru te da je imao ‘strašnu radnu energiju’. “Nisam upoznao nijednog političara koji je imao toliku radnu energiju i ogromnu strast prema poslu. Bio je politički vrlo snalažljiv, tako da ćemo ga se sjećati po tome”, rekao je Jandroković.

Predsjednik Sabora kazao je da HDZ želi imati gradonačelnika Grada Zagreba te da će ućiniti ssve da bi pomogli svom kandidatu Davoru Filipoviću.

“Vjerujem da svojim životopisom i iskustvom iz Gradske skupštine i stilom koji će građani prepoznati. Pred nama je intenzivna kampanja. Vjerujem da Filipović može ući u drugi krug, a nakon toga je sve moguće”, poručio je Jandroković.

Dodao je da, ako su financije zaista prioritet, onda je ‘kandidat HDZ-a čovjek koji se s time najbolje od svih kandidata može uhvatiti u koštac’. “On o tome najviše zna, time se bavio i ako je to u pitanju, onda je gospodin Filipović doista broj jedan”, rekao je Jandroković.

Pozicija zagrebačkog gradonačelnika, kaže, jedna je od najtežih u Hrvatskoj. “To je ogroman logistički organizacijski posao i svakome onome tko ga vodi i tko će biti na čelu Grada Zagreba, a vjerujem da će to biti kandidat HDZ-a Filipović, želim puno uspjeha, jer to je važno ne samo za njega, nego i za građane Zagreba”, rekao je Jadnroković i potvrdio da će predsjednik Vlade u srijedu biti na pogrebu Milana Bandića.

Komentiraj