Jandroković: “76 pouzdanih ruku je sasvim stabilno rješenje i neće biti političkog šopinga”

Glavni tajnik HDZ-a i dosadašnji predsjednik Sabora Gordan Jandroković analizirao je rezultate izbora unutar vlastite stranke, ali i suparničkog SDP-a. U razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao je da će za nekoliko dana otkriti svoje osobne planove, te naglasio kako odustaje od tužbe protiv Davora Bernardića.

Što prije će se krenuti u sastavljanje vlade

“Predsjednik HDZ-a pokazat će 76 potpisa već, kako očekujem, pred kraj srpnja”, rekao je Jandroković i naglasio kako je 76 pouzdanih mandata vrlo dobro i stabilno rješenje.

“No, bit ćemo oprezni, ako nas netko želi podržati, bit će dobrodošao, no neće biti nekih šopingiranja”, objasnio je Jandroković.

Smatra da ulazimo u izazovno razdoblje u kojem će jesen biti ekonomski izazovna, pa će, navodi, HDZ tražiti partnere koji su im prihvatljivi svjetonazorski i programski. “Ali, isto tako i koji su spremni preuzeti odgovornost za upravljanje Hrvatskom”, rekao je Jandroković dodajući kako ne bi komentirao hoće li u tome sudjelovati i IDS.

“Žao mi je Bernardića i odustajem od tužbe”

“Naše analize su primijetile da se sa SDP-om nešto negativno događa s njima, što je za nas svakako bilo pozitivno. Mislim da im je najviše naštetila negativna kampanja bez jasne vizije i ponuđenih rješenja”, komentirao je Jandroković i naglasio kako odustaje od tužbe Bernardiće jer mu ga je žao.

“Mislim da je platio dosta visoku cijenu”, dodao je.

Vlastiti planovi

“Razgovarao sam sa predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem i sve sam dogovorio, ali nije korektno da vam sve kažem u trenutku dok još nisu svi upoznati u stranci. Prvo moram upoznati članove stranke s planovima, a onda javnosti”, rekao je

O procjenama kakav će biti ovaj sastav Sabora, Jandroković je rekao da će po njegovom mišljenju biti kvalitetniji od prošloga”.

 

Komentiraj