JANA VODA S PORUKOM Uspiješno je završena ekološka akcija ‘Čišćenje i krajobrazno uređenje Bedekovčanskih jezera’

Igor Šoban

Završena je ekološka akcija ‘Čišćenje i krajobrazno uređenje Bedekovčanskih jezera’ kojom se želio vratiti stari sjaj popularnom izletištu.

Jezera su nastala prije stotinjak godina kopanjem gline za opeku i crijep uz rijeku Krapinu. Danas ih je ostalo pet, a međusobno su povezana i s rijekom Krapinom. U sklopu projekta volonteri i članovi ronilačkog kluba su očistili jezera od smeća, uredile su se šetnice, prostor za ljetno kupalište, a obrezivanjem se smanjio divlji rast drveća i niskog raslinja.

Uspiješnu realizaciju drugog humanitarnog cilja u ovogodišnjem projektu Jane ‘Vode s porukom’ poduprli su i proslavljeni hrvatski glumci: Marija Borić, Ana Begić Tahiri i Duško Modrinić.

Poseban motiv imala je članica kazališne skupine Histrioni, Marija Borić, rođena Zagorka čiji je dom udaljen svega desetak minuta od lokaliteta.

„Upravo iz ljubavi prema prirodi odlučila sam se ostati u Zagorju i putovati na posao. Boravak u prirodi uvelike doprinosi boljoj kvaliteti života, stoga sam se vrlo rado odazvala pozivu Jane da podržim uređenje Bedekovčanskih jezera. Na taj način osiguravamo mojim Zagorcima, ali i svim izletnicima prekrasan lokalitet za kvalitetan boravak u prirodi“, rekla je Marija Borić.

Daljnja sredstva će osim u šljunak za šetnice te uređenje i označavanje javnih površina, biti uložena i u postavljanje novih klupa i stolova od drva te ostale sadržaje koji bi trajno trebali biti dostupni građanima radi što kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena. Ovim projektom doprinijelo se očuvanju prirode, a uređenjem okoliša osigurat će se dodatan prostor za ugodan boravak u prirodi.

Jana ‘Voda s porukom’ prepoznala je važnost projekta lokalne akcijske grupe LAG ‘Zeleni bregi’ i u rekordnom roku prikupljeno je 295 100 dobrih kapljica kojima je osigurano uređenje ovog lokaliteta.

Pratite i dalje stranicu www.vodasporukom.com i svojim dolaskom, dijeljenjem poruka i brojnim drugim aktivnostima prikupljajte kapljice kako bi izabrani projekti ostvarili pravo na donaciju.

Posjetite ŠRD Jezera Bedekovčina (Prilaz jezerima 4) i podržite ovaj ekološki projekt pod pokroviteljstvom Jane ‘Vode s porukom’…

Marija Borić
Marija Borić
Ana Begić Tahiri i Duško Modrinić
Ana Begić Tahiri i Duško Modrinić
Akcijska grupa LAG 'Zeleni bregi' i glumci
Akcijska grupa LAG ‘Zeleni bregi’ i glumci

Komentiraj