Jana voda s porukom prikupila je više od 260 tisuća kapljica za Centar za odgoj i obrazovanje ‘Vinko Bek’.

Pokretanjem specijalizirane web-stranice te nabavom posebnog laptopa s čitačem ekrana uspio je humanitarni projekt ‘Web dostupan svima’ kojim se nastoji potaknuti socijalizacija i daljnja edukacija osoba s oštećenjima vida.

Centar za odgoj i obrazovanje ‘Vinko Bek’ jedina je ustanova u Republici Hrvatskoj namijenjena pružanju odgojnih sadržaja, obrazovanja i rehabilitacije osobama s oštećenjem vida. Rehabilitacijski programi Centra usmjereni su maksimalnoj uporabi svih kapaciteta korisnika – slijepih i slabovidnih osoba u dobi od rođenja do 65. godine života s ciljem postizanja što veće samostalnosti i kvalitete života. Upravo iz tog razloga samo manji broj korisnika pohodi sam Centar, u većini slučajeva stručnjaci obilaze korisnike u njihovu mjestu stanovanja, čime se omogućava ne samo direktan pristup nego i viša razina pružanja usluge.

S obzirom na to da se slijepe i slabovidne osobe nalaze u svim dijelovima države, iznimno je važno osigurati što višu razinu komunikacije i informacijama o programima te mogućnostima koje su im dostupne. Cilj projekta ‘Web dostupan svima’ bilo je postavljanje nove posebno prilagođene web-stranice koja je svojim izgledom i funkcionalnošću pristupačna podjednako slijepim, slabovidnim i videćim osobama. U sklopu projekta je nabavljen i poseban laptop s čitačem ekrana, s pomoću kojeg će se učenici Centra, u sklopu rehabilitacijskih programa, educirati kako bi što brže i efikasnije upotrebljavali računalo.

Jana Voda s porukom prepoznala je važnost poticanja što kvalitetnije edukacije, komunikacije i socijalizacije osoba s oštećenjima vida te se rado odazvala ovome plemenitom cilju.

vodasporukom.com
vodasporukom.com
vodasporukom.com
vodasporukom.com
vodasporukom.com
vodasporukom.com

Komentiraj