Osnovna škola braće Radić iz Pakraca već godinama je aktivno uključena u projekte posvećene odgoju i obrazovanju djece, njihovom pripremanju za sljedeću razinu obrazovanja te daljnji život, a u kojima redovito sudjeluju svi učitelji, stručne službe i sami učenici.

Posebnu pozornost škola posvećuje svojim učenicima s teškoćama za koje nastoji osigurati što bolje uvjete za pohađanje nastave te njihovo uključivanje u rad s ostalom djecom.

Tijekom protekle školske godine u prvi razred posebnog odjela upisani su slijepi učenici s utjecajnim teškoćama za koje je osiguran logopedski kabinet i učionica s braillovim strojevima i računalom za slijepe učenike. Kako bi im osigurali i što kvalitetnije provođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i igru i druženje s ostalim učenicima, škola je počela prikupljati sredstva za opremanje senzoričkog igrališta.

Njegova je namjena višestruka – osim što će pomoći slijepim učenicima u sigurnom izvođenju tjelesnih vježbi nužnih za njihov razvoj, senzorički park osigurat će i stimulaciju njihovih osjetila, stvoriti ugodnu sredinu za učenje i druženje s ostalim učenicima te u konačnici povoljno utjecati na postizanje boljih rezultata u učenju i boljih socijalnih vještina.

Plemenite namjere djelatnika škole prepoznala je i Jana ‘Voda s porukom’, koja prikupljanjem kapljica nastavlja svoju misiju – širenje pozitivnih misli i uključivanje svih naših sugrađana u stvaranje boljeg svijeta. Jačanje prijateljstva i tolerancije prema drugačijima od nas, međusobno pomaganje te podrška onima kojima je pomoć najpotrebnija poruke su ljubavi koje Jana ‘Voda s porukom’ svakom novom humanitarnom akcijom prenosi sve dalje.

Naglasimo još jednom kako je svrha projekta je djeci s posebnim potrebama i teškoćama u učenju omogućiti ne samo najbolju obrazovnu i odgojnu podršku, nego i bolju integraciju među vršnjacima.

jana-_voda-s-porukom_-daje-novu-priliku-za-igru-rad-ost-i-smijeh_poziv-za-medije

Komentiraj