Jamie Lee Curtis obilježila 22 godine apstinencije od alkohola i tableta

Glumica Jamie Lee Curtis (62), koja je svoju karijeru započela ulogom u kutnom hororu „Noć vještica“, godinama glumila u velikih hitovima, a posljednji puta smo je gledali prije dvije godine u filmu „Nož u leđa“ (Knives Out), objavila je na Instagramu svoju sliku iz mlađih dana s čašom i bocom alkohola. Razlog te objave je proslava 22. godine apstinencije od alkohola i tableta. Objava počinje riječima „Jednom davno… u veoma dalekoj galaksiji… Bila sam zvijezda koja je ratovala sama sa sobom“.

U tom tekstu objašnjava kako je milošću Božjom i uz pomoć nekoliko prijatelja uspjela pobjeći od ovisnosti te je već 22 godine čista. Jamie Lee Curtis imala je „povijest bolesti“ u obitelji, jer se njezin otac, slavni glumac Tony Curtis, borio s ovisnošću o kokainu, heroinu i alkoholu.  Njen polubrat Nicholas Curtis umro je od predoziranja heroinom 1994. godine. Prioje tri godine, glumica je priznala da je tijekom devedesetih 10 godina bila ovisna o tabletama. Tada je priznala i da je jednom uzela drogu zajedno sa svojim ocem, ali da je to bilo jedini puta u njenom životu.

„Nikada nisam uzimala alkohol i tablete dok sam radila. Nikada se nisam drogirala prije 17 sati, nikada nisam uzela tablete u 10 sati ujutro. Radila sam to u kasno poslijepodne ili predvečer – osjećala sam se kao da sam ušla u toplu kupku od opijata“, rekla je Jamie Lee Curtis dodajući kako nitko nije znao za njezinu ovisnost. Sve dok jedne večeri nije popila pet tableta Vicodina zajedno sa čašom vina, pri čemu nije primjetila da je prijateljica gleda. Ta prijateljica joj je rekla „misliš da si fenomenalna, a zapravo si mrtva“.

Komentiraj