Jamesu Gandolfiniju platili tri milijuna dolara da odbije ulogu

U posljednjoj epizodi podcast serijala „Talking Sopranos“ glumci iz serije „Obitelj Sopranos“ Michael Imperioli i Steve Schirripa (koji u seriji glume Christophera Moltisantija i Bobbyja Baccalierija) otkrili su da je pokojnom Jamesu Gandolfiniju plaćeno tri milijuna dolara kako bi odbio ulogu novog šefa u američkoj verziji serijala „U uredu“ (The Office). Ovaj podatak objavljen je tijekom njihovog razgovora sa Rickyjem Gervaisom, autorom originalne, britanske verzije, serije „U uredu“.

„Znaš li da se u jednom trenutku govorilo da bi James Gandolfini zamijenio Stevea Carrella“, rekao je  Imperioli te je objasnio kako je nekoliko godina nakon završetka serije „Obitelj Sopranos“ televizijska kuća NBC tražila zamjenu za Stevea Carrella koji je napustio seriju „U uredu“.  Na to je Steve Schirripa rekao je kako je NBC ponudio Gandolfiniju četiri milijuna dolara za jednu sezonu u seriji „U uredu“. No, na to je HBO, poroducent serije „Obitelj Sopranos“, platio Gandolfiniju tri milijuna dolara kako bi odbio tu ponudu. Za Gandolfinija su to bili najlakše zarađeni milijuni u njegovoj karijeri.

„Jim je namjeravao prihvatiti tu ulogu jer je tada bio nezuaposlen a i već je prošlo nekoliko godina od završetka serije“, rekao je Schirripa, na što ga je Gervais pitao „Znači, platili su ga kako bi održali baštinu Sopranosa?“.

Priče o kultnoj seriji „Obitelj Sopranos“ oživljene su jer 23. rujna u hrvatska kina stiže film  „Svi sveci mafije” (The Many Saints of Newark) koji se bavi ranim danima Tonyja Soprana, odnosno pričom o tome kako je mirni tinejdžer postao mafijaški boss.

Komentiraj