Jamesa Franca žele uništiti medijski nezasitne osobe, tvrde odvjetnici

James Franco je zatražio od suda da odbaci tužbu koju su protiv njega podigle njegove bivše studentice, rekavši da iskorištavaju pokret #MeToo i da su “uhvatili u zamku nevina čovjeka.” Francovi odvjetnici u petak su podnijeli predstavku, navodeći da je tužba protiv Franca lažna, te da je podnesena “s očiglednim ciljem da tužitelji prikupe što više medijske pažnje koji su je gladni”.

Dvoje bivših studentica, Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal, podneli su tužbu u listopadu, tvrdeći kako je Francova glumačka škola „Studio 4“ bila samo prilika za njega i njegove prijatelje da iskorištavaju mlade žene. Navele su da su studentice tretirane kao igračke, a da su one koje su bile voljne skinuti odjeću dobile poseban tretman.

Franco je održavao masterclass na temu scena seksa. U tužbi se navodi kako su na audicijama studentice bile pod pritiskom kako bi se uključile u seksualne aktivnosti koje su nadilaze norme filmske industrije.Tither-Kaplan prvi je puta izašla u javnost s ovom pričom u siječnju 2018. godine u  Los Angeles Timesu, u vrijeme kada je pokret #MeToo bio na vrhuncu slijedom informacija o Harveyju Weinsteinu.

Francovi odvjetnici tvrde da je Tither-Kaplan odlučila “ukrcati se u vlak i ugurati se u medijski nezasitni apetit za uništavanjem slavne osobe”.  Odvjetnici u predstavci opisuju Franca kao osobu koja vjeruje u pravednost pokreta #MeToo i Times Up. Napominju da su ti pokreti srušili mnoge “osvetoljubive pojedince”, ali da su u ovom slučaju “ulovili u zamku nedužnog čovjeka”. U predstavci se ujedno tvrdi da su tvrdnje Tither-Kaplana ušle u zastaru, a navodi i nekoliko njenih tvita u kojima je pohvalila školu Jamesa Franca, nazivajući je “nevjerojatnim iskustvom.”

Komentiraj