JAMBO “Petrov je jedan mali obični privjesak HDZ-a”

Tino Juric/PIXSELL

Stipe Gabrić Jambo u utorak je za Dnevnik Nove TV rekao da će na predstojećim izborima biti osmi na listi Narodne koalicije, u desetoj izbornoj jedinici. “Očekujem prolazak i puno glasova, da će ova koalicija imati puno bolji rezultat nego prije osam mjeseci”, rekao je Jambo.

Komentirao je i brojne kaznene prijave koje su podfignute protiv njega. “Sve su one političke prirode i mogu ih sve staviti mačku o rep”, kazao je. Za čelnika Mosta Božu Petrova, rekao je da je sam sebi najbolja reklama, pogotovo kada je u pitanju javni bilježnik.

“Petrovu bi bilo puno pametnije da manje govori. On je jedan mali obični privjesak, bio jučer, danas i bit će sutra, HDZ-a”, poručio je Jambo. Dodaje da je koalicija desnog centra i Mosta osramotila Hrvatsku i dovela ju u tešku situaciju.

Jambo kaže kako ne želi ministarsko mjesto. “Možda nešto u Ministarstvu poljoprivrede. Ja sam magistar agronomskih znanosti, pet mandata sam dobio izbore u Metkoviću, u županiji skoro dva puta”, kaže Jambo dodajući da bi u Ministastvu poljoprivrede bio pomoćnik. Ipak, o tome s nikim nije razgovarao.

“Ja mogu obećati da ću u 10. Izbornoj jedinici napraviti maksimum, naročito u Neretvi. Treba riješiti pitanje zemlje u Neretvi, moramo riješiti nešto kad su u pitanju mandarine, zaštiti mandarine jer je ona jedini 100% hrvatski izvozni proizvod”, ističe Jambo. Kaže kako je ponuda SDP-a bila jako dobra, korektna, ljudska i prijateljska te se nije mogla odbiti.

Najavio je kandidaturu za gradonačelnika Metkovića na lokalnim izborima. “Ili ja ili netko iz HSS-a ili koalicije s ljevice”. Priznaje da je duživio težak poraz, ali kaže da su ljudi bili zavedeni. “Žalosno je da Metković stagnira, da je dolaskom Mosta dobio veću elementarnu nepogodu nego što je bila ona poplava”, poručuje.

Komentiraj