JAKUPČIĆ: “Šume su moj život, tvrtka Hrvatske šume druga obitelj”

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić priveden je prošlog petka u sklopu policijske akcije u aferi Vjetroelektrane i četvrto je osumnjičeni.

U razgovoru za Jutarnji list kaže kako su netočne tvrdnje vlasnika C.E.M.P-a, Milenka Bašića da su ih Hrvatske šume ucjenjivale.

U priopćenju koje je poslao ustvrdio je kako C.E.M.P. nije nikakva iznimka te da su im Hrvatske šume dale posebne uvjete kako se ne bi devastirao prostor i kako bi se očuvala bioraznolikost.

U tom priopćenju stoji i kako investitor prilikom izgradnje nije poštivao navedene uvjete te je počinio šumsku štetu, također tvrdi da je za gradnju ceste dao 29 milijuna kuna, a taj trošak je višestruko manji. Jakupčić dalje tvrdi da je investitor mjesecima vršio pritisak kako bi izbjegao plaćanje naknade za služnost od 6 milijuna kuna.

“Cijeli život živim sa šumama, šume su moj život, a tvrtka Hrvatske šume druga obitelj. U njoj sam proveo cijeli radni vijek, 39 godina dosad, prošao sva radna mjesta, od početničkog na terenu pa do pozicije predsjednika Uprave. Tu sam se posebno trudio voditi tvrtku pažnjom dobroga gospodara. Upravo snažnim zalaganjem mene i mojih bliskih suradnica i suradnika u Upravi, Podružnici Split i stručnim službama uspjeli smo naplatiti ovaj sporni dug CEMP-a koji se vukao godinama i na taj način zaštitili smo interes RH”, kazao je Jakupčić za Jutarnji.

Komentiraj