Jakšić: “Primjer HDZ-ovog kadroviranja se svodi po principu kaj bi ti štel biti’

Imenovanje Martine Dalić na čelno mjesto Podravke izazvalo je burne reakcije oporbe, ali i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića koji naglašava da je to primjer HDZ-ova kadroviranja.

”Sporan je sam proces. Umjesto da imamo jedan transparentan proces kakav dolikuje 21. stoljeću, pogotovo takvoj jednoj snažnoj firmi kakva Podravka je za naše pojmove, mi imamo situaciju da nitko ne zna po kojem ključu se bira Uprava Podravke, tko su ti ljudi iza zavjese koji o tome odlučuju i na kraju se sve svede na to kao što je rekao Žarko Tušek na onoj snimci, da netko nekog pita kaj bi ti štel biti”, smatra Jakšić.

Danas se koprivnički kraj ne pita ništa

Na pitanje o SDP-ovoj Vladi i njihovoj odluci da za šefa Podravke predloži gosp. Mršića 2012. godine, Jakšić odgovara:

”Ja nisam ovdje da tumačim što je bilo u prošlosti, moj stav je da politika treba u Podravki participirati  u onoj mjeri kolika je vlasnička struktura. Vlasnička struktura je jasna: 52 posto drže mirovinski fondovi koji bi trebali voditi brigu o našim budućim mirovinama, danas mogu reći da oni to ne rade, nego su samo smokvin list premijeru Plenkoviću i HDZ-u. Dosta optimističan proces za naše buduće mirovine, a glavni kadrovik nažalost svojom odlukom je postao Andrej Plenković koji očito jednostavno ima toliko vremena da se može petljati u sve moguće industrije koje u ovoj zemlji imamo i očito je da se pretvara kao Vegeta da se može upetljati za sve jer valjda misli da s time postoji bolji okus u onome što ćemo vidjeti”, rekao je Jakšić.

Primjeri HDZ-ova kadroviranja

Na pitanje je li možda Luka Burilović bolji izbor za tu funkciju, Jakšić smatra da je on još jedan primjer kako HDZ kadrovira i koliko čvrsto brane HGK te kako je zapravo ostvario jedan san. Apsolutno ga, dodaje, ne smatra pravim izborom. ”S banjalučkog fakulteta do 60 tisuća kuna mjesečnih apanaža i odlučivanja doslovce o sudbinama jednog kraja. Apsolutno ne, to je najstrašnija poruka ovome kraju koji je stvarao Podravku 70 godina, kraju koji je sa svojim radnicima stvorio Vegetu kao najveću inovaciju koju je tadašnja Jugoslavija osmislila i to u periodu kad je Kolinda Grabar Kitarović rekla da navodno nije bilo ni jogurta. Firma koja je u osamdesetim godinama imala alpari kampanje u američkim kampanjama, koja je u devedesetima othranila hrvatsku vojsku kad su neki krali da bi došli prvog milijuna, danas se ovaj kraj ne pita apsolutno ništa. Govori im se, vi ste samo dobri da radite, a nitko iz Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije više nije dobar da bude u Upravi, ne daj Bože da vodi firmu”, kazao je za RTL Danas.

U ono što se povlačilo za imenom Martine Dalić, kaže, ne bi ulazio. ”To samo znaju ona i premijer Plenković. Na njoj je doista da ostvari rezultate jer u ovom biznisu samo su rezultati ti koji ti na kraju sude”, zaključio je Jakšić.

Komentiraj