Jaka kiša vatru u Krilu Jesenicama stavila pod kontrolu

HINA/ Mario STRMOTIÆ /ds

Kiša koja je jutros nešto poslije 7 sati počela padati na području Krila Jesenica, Bajnica i Podstrane, u kojima je sinoć buknuo veliki šumski požar, vatru je stavila pod kontrolu gasitelja, doznaje se od zapovjednika JVP Split Ivana Kovačevića.

Na terenu su i dalje 143 gasitelja sa 44 vozila sa splitskog, šibenskog, zadarskog i dubrovačkog područja, a pomaže im i stotinjak vojnika. Tijekom sinoćnjeg gašenja požara iskopčan je dalekovod, te zatvorena magistrala.

Po informacijama dobivenim jutros u splitskoj policiji, od 6 je sati državna cesta D 8 otvorena za promet teretnim automobilima i autobusima, no uz pojačan oprez, dok osobni automobili i jutros koriste alternativne pravce Omiš-Gata-Srinjine-Tugare-Žrnovnica.

Vatra je buknula u 20.10 sati iznad uljare, u gustoj borovoj šumi, zadnjoj preostaloj pošumljenoj površini s obzirom da su okolna šumska područja izgorjela do temelja ovoga, ali i prošlih ljeta u brojnim požarima

Požar je zahvatio velik prostor i bio je dug nekoliko kilometara, a sinoć dok je divljao nošen jakim jugom u jednom trenutku su plameni jezici dosezali i nekoliko metara visine.

Komentiraj