Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jak vjetar u priobalju, magla smanjuje vidljivost

U priobalju puše jak vjetar, povremeno s olujnim udarima. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj i Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, kao i odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h zbog olujnog vjetra na dijelu dionice između tunela Sv. Rok i vijadukta Božići); autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Paški most; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split.

Zbog vjetra: za sav promet zatvoren je most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku; na dionici Jadranske magistrale (DC8) Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Za sav promet, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju), DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac, DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko, DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda), DC75 u Funtani i u Novigradu, DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja, LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Pomorski promet

U prekidu su: trajektne linije: Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ; katamaranska linija 9602 Vis-Hvar-Split.

Granični prijelazi

Kolona teretnih vozila na naplatnoj postaji Bregana u smjeru Slovenije duga je oko 2 km.

Na GP Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Teretna vozila na GP Županja na ulazak čekaju oko 45 minuta. Na izlazak teretna vozila čekaju oko pola sata na GP Pasjak, sat vremena na GP Macelj i dva sata na GP Bregana.

Komentiraj