Jak vjetar otežava promet, neke dionice otvorene samo za osobna vozila

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je cestama Gračac-Obrovac-Karin); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom preko Gornjeg Jelenja); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Ma autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na 51. km između čvorova NOVIGRAD i BOSILJEVO I opasnost je od naleta na srnu.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen.

Osobna vozila na ulaz u zemlju čekaju oko pola sata na prijelazu Županja, kao i teretna vozila na Bregani. Po dva sata čekaju teretna vozila na izlaz iz zemlje na prijelazima bajakovo i Tovarnik.

Granični prijelaz Svilaj otvoren je samo za putnički promet. GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Komentiraj