Jak vjetar otežava promet

Za sav promet otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; državna cesta DC1; Krčki most. Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, javlja u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Povodom blagdana Uskrsa zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1): nedjelja, 4.travnja, od 15 do 23 sata i ponedjeljak, 5.travnja, od 14 do 23 sata.

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje.

Zbog vjetra je u prekidu katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj