Jak vjetar na Jadranskoj magistrali, kolnici mokri i skliski

Pixabay

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), javlja jutros Hrvatski autoklub.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Gorskom kotaru i Lici: DC42 u mjestu Poljanak; DC305 Parg-Čabar; ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje; sve lokalne i županijske ceste na području Korenice i Otočca.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz prometnu signalizaciju); DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika); DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac; DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko; DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda); DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Osobna vozila na GP Požane čekaju desetak minuta, u oba smjera.

Komentiraj