Robert Anic/PIXSELL

JAK VJETAR NA JADRANSKOJ MAGISTRALI Kolnici mjestimice mokri i skliski

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, javlja jutros Hrvatski autoklub i upozorava vozače da su mogući odroni zemlje. U uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana vozači moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

Zbog radova je zatvorena brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec (do 31. svibnja 2016.god.).

 

  • Zbog sanacije kolnika na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, na raskrižju XIII Vrbik – Marohnićeva, do 15. travnja vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika (u prvoj fazi sjevernim, a u drugoj južnim kolnikom), otežano uz moguće zastoje pa vozače molimo da koriste alternativne pravce. U vrijeme radova bit će onemogućen izlaz na Slavonsku aveniju iz ulice XIII. Vrbik i Marohnićeva.

 

Zbog održavanja biciklističke utrke 17. Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba dana 9. travnja 2016. od 09,00 sati do 13,00 sati privremeno će za promet biti zatvorene sljedeće prometnice: Trg Siječanjskih žrtava – Ilica – Zagrebačka – Prilaz baruna Filipovića – Selska – Zagorska – Magazinska – Nova cesta – Kranjčevićeva – Andrašecova – Ul. grada Vukovara – M. Držića – Most Mladosti – Sarajevska – Ukrajinska – Sr. Njemačke – Av. Dubrovnik – V. Holjevac – Ul. grada Vukovara – Trešnjevački trg – Krapinska – Selska – Sveti Duh – Bijenik – Lukšić – Lukšići Gornji – Himper – Oltar Domovine na Medvedgradu.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo, kolona je duga oko 500 m.

Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse i teretna vozila koji se preusmjeravaju na Kaštel. Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U nedjelju, 10. travnja 2016. trajekt na liniji 602 Vis-Split isplovit će iz luke Vis u 16,30 sati (umjesto u 15,30), a iz luke Split u 19,00 sati (umjesto u 18,30).

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Od 6.ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra (Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj