Jak vjetar na A1, kolnici mokri i skliski

HINA/ Dario GRZELJ

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, državna cesta DC1 (Lička magistrala), stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobna vozila, zbog vjetra. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Pomorski promet

Katamaran na liniji Pula-Unije-Susak-Mali Lošinj-Ilovik-Silba-Zadar danas neće ploviti.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj