hina

JAK PROMET NA GRANICAMA Na ulaz iz Srbije u RH čeka se do šest sati

Na graničnom prijelazu Bajakovo-Batrovci na autocesti A3 za ulazak iz Srbije u Hrvatsku čeka se i do šest sati, dok je zadržavanje iz suprotnog pravca na putničkom terminalu oko 30 minuta, priopćio je u nedjelju ujutro Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema podacima Uprave carina Srbije, zadražavanja na teretnim terminalima ovog graničnog prijelaza u oba smjera su oko pola sata.

Auto-moto savez Srbije i u subotu je tijekom cijelog dana upozoravao vozače da su kolone duge i čekanja višesatna zbog pojačanih kontrola na graničnim prijelazima Batrovci-Bajakovo sa Hrvatskom i Horgoš-Reszke prema Mađarskoj.

Zbog konstatnog priljeva vozila moguće je da će tijekom dana za ulazak u Hrvatskom na prijelazu Bajakovo-Batrovci biti potrebno i više od sedam sati, kao što je u pojedinim dijelovima dana bilo i jučer, pa srbijanska policija nastoji rasteretiti tu prometnicu preusmjeravajući putnička vozila na prijelaz Šid-Tovarnik.

Preporuka AMSS-a i Uprave granične policije je da se alternativno koriste i prijelazi Bačka Planka i Sot kod Iloka, te Bogojevo kod Erduta i Bezdan na sjeveru.

“Unatoč nastojanju granične i prometne policije da rasterete pojedine prijelaze, konstantno velik priljev vozila izazvat će tijekom dana duža i višesetna čekanja na koja vozači moraju biti spremni”,  upozorio je AMSS.

Komentiraj